Blog

Festivalvakanties: een trend van de laatste jaren

  • admin
  • 11 april 2014
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Festival vakantie goedkoop

Met de zomer en dus ook de eerste festivals in aantocht, maken veel jongeren plannen om te feesten. Een trend die we de laatste jaren steeds meer zien opkomen, is dat jongeren hun zomervakantie koppelen aan een festival in het buitenland. Steeds meer Vlamingen en Nederlanders trekken naar Hongarije, Polen, Denemarken en zelfs de Verenigde Staten om de beste bands & DJ’s aan het werk te zien.

Één van de meest populaire festivals is Balaton Sound in Hongarije, elk jaar trekken Vlaamse en Nederlandse jongeren massaal naar dit festival. De laatste jaren zien we ook dat steeds meer onder hen, daar een weekje Balaton meer of een roadtrip door Oost-Europa aan koppelen. En als je dacht dat een festival bezoeken in Hongarije gek was? Dan weet je wellicht nog niet dat er ook jongeren naar de Verenigde Staten trekken voor festivals als Tomorrowworld en Burning Man.

De reden dat we dit steeds meer beginnen doen is simpel: het is cool ! Vroeger was het vanzelfsprekend dat we naar festivals als Pukkelpop of Rock Werchter gingen. Maar tegenwoordig kosten deze toegangstickets zoveel dat we onze heil wel ergens anders moeten zoeken. In Oost-Europa liggen de toegangsprijzen vaak 50-60% lager, en dat voor dezelfde artiesten. Dan is het eigenlijk logisch dat de jeugd ervoor kiest om daar nog een weekje strand of ‘citytripping’ bij te nemen: het beste van twee werelden !

Categorieën

Deel dit bericht