Blog

4 vragen die jij jezelf moet stellen voor het afsluiten van een doorlopende reisverzekering

  • Lan
  • 19 juni 2019
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
reisverzekering

Er zijn veel verschillende verzekeraars en zij proberen jou allemaal op een andere manier naar zichzelf toe te lokken. Denk hierbij aan winacties of kortingen op je premie. Maar, waar het jou om gaat is dat alles gewoon goed is geregeld als er iets gebeurt voor, tijdens of na jouw reis. Daarom hebben wij voor jou 4 tips om ervoor te zorgen dat je een reisverzekering vindt die bij jou past.

Waar gaat de reis naartoe?

Als je een reisverzekering afsluit kan je kiezen tussen een dekking voor Europa of de hele wereld. Logischerwijs ben je met een Europa dekking alleen verzekerd binnen Europa en met een werelddekking over de hele wereld. Elke verzekeraar gaat anders om met de grensgebieden aan de Middellandse zee. Controleer daarom goed de polisvoorwaarden per verzekeraar. Als jij een doorlopende reisverzekering gaat afsluiten moet je goed nadenken of je het komende jaar van plan bent om een reis buiten Europa te gaan maken. Zo niet, dan is een Europa dekking voldoende.

Op wat voor soort reis ga je?

Er zijn veel verschillende soorten reizen en elke reis brengt weer andere risico’s met zich mee. Ga jij bijvoorbeeld voor een strandvakantie in Malaga? Dan loop je veel minder risico dan wanneer jij gaat buiten te pistes gaat wintersporten in de Franse Alpen. Bedenk daarom goed wat voor reizen jij van plan bent te gaan maken en verzeker deze mee.

vakantie

Is de kans aanwezig dat de vakantie niet door gaat?

Dan kan een annuleringsverzekering voor jou handig zijn. Als jij een last minute vakantie boekt en al snel op vakantie gaat is de kans kleiner dat de vakantie niet meer door gaat en is het misschien minder voordelig om een annuleringsverzekering af te sluiten. Echter, biedt een annuleringsverzekering meer! Zo ben jij ook verzekerd als jij tijdens je vakantie eerder naar huis moet. Dit kan bijvoorbeeld zijn door ziekte of een sterfgeval binnen jouw familie.

Wil je medische kosten verzekeren?

Medische kosten kunnen in  het buitenland flink oplopen. Daarom kan een aanvullende medische dekking handig zijn. Zo kom jij niet voor onverwachte kosten te staan tijdens jouw vakantie. Geef hier aan of jij aanvullende medische dekking in het buitenland wilt.

Reisverzekering vergelijken

Op een vergelijkingssite zoals Reisverzekering.nl kan jij een reisverzekering vinden die bij jouw reis past. Door je wensen aan te geven weet je zeker dat je goed verzekerd bent tijdens jouw reis. Misschien kan je zelfs geld besparen door de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken.

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht