Blog

Dit zijn de mooiste plekjes in Wenen

  • Desmond
  • 11 september 2019
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
vienna

Er is niets fijner dan even een paar daagjes het land te verlaten en een leuke bruisende stad te bezoeken in Europa. Wenen, of ook wel bekend als Vienna, is daarentegen nog geen locatie die in één adem wordt genoemd met de meest voorkomende steden voor een leuke weekendtrip. En dat is zonde, want Wenen is een stad met karakter. Dit is ook de reden dat deze plek ook wel als königlich und kaiserlich wordt betiteld.

Daarnaast is Vienna de stad van de liefde en biedt het tientallen romantische plekjes. Wat deze Oostenrijkse stad je nog meer te bieden heeft, laten we je graag zien. Hieronder zijn de mooiste bezienswaardigheden en de leukste activiteiten voor je verzameld.

Ben je toevallig rond nieuwjaar in Wenen? Dan is het jaarlijkse nieuwjaarsconcert op 1 januari een niet te missen evenement. Beleef dit neoklassieke meesterwerk samen met het Wiener Philharmonic orkest in de Grote Zaal. Deze akoestische concertzaal biedt plek aan 1744 zitplaatsen en wordt gekenmerkt door zijn schoonheid en klasse.

Wenen is vooral bekend door zijn klassieke uitstraling. Maar deze historische plek biedt ook veel trendy en hippe bars in zijn prachtige binnenstad. Ervaar de levendige traditie bij het bezoeken van de Weense koffiehuizen en Heurigen (wijnlokalen). Bestel dan zeker eens een Einspänner, Kaisermelange of Obermayer. Zo ervaar je Oostenrijk zoals het hoort!

Vienna

Paarden rijschoolSpanischeReitschule

Eén van de oudste klassieke scholen voor het opleiden van paarden. De rijschool is eigendom van de Oostenrijkse keizerlijke familie. Vroeger werd de adellijke jeugd hier geleerd om paard te rijden.

Stephansdom

Gebouwd in 1147, en sinds die tijd staat de Stephanskirche bekend als de grootste kerk van Oostenrijk. Daarnaast wordt dit fameuze bouwwerk ook wel gezien als het symbool van Wenen. De hoge kerktoren van 137 meter, kent een wenteltrap van maar liefst
Wenteltrap 343 treden. Bij aankomst bovenaan in de toren word je getrakteerd op een prachtig uitzicht over de gehele stad.

Reuzenpanda WenenTiergarten Schönbrunn

Het oudste dierentuin van de wereld (1752) staat in Wenen. De oorsprong van deze Zoo komt voort uit de keizerlijke familie. Zij wilde graag een woonomgeving voor de dieren die zij vanuit Afrika meebrachten naar Oostenrijk. In de tussentijd is het uitgegroeid tot een thuisplek voor alle dieren die je je kunt bedenken. Tevens is de reuzenpanda hier als één van de weinige plekken te bewonderen buiten China.

Overige bezienswaardigheden

Schloss Belvedere: een immens groot paleis, waar je een grote verzameling aan klassieke en moderne kunst zult vinden.

Wenen oostenrijkWeense staatsopera: geniet van de pracht en praal waar beroemde componisten als Strauss, Beethoven en Mozart hebben gestaan.

Haus des Meeres: een indrukwekkende zeeaquarium met meer dan 10.000 vissen, krokodillen en slangen. De locatie is zeer uniek te noemen, aangezien het is gevestigd in een bunker uit de tweede wereldoorlog.

Vienna

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht