Blog

Kamperen bij het Gardameer: dit neem je mee en zo kies je de juiste camping

  • 30 december 2019
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Vakantie Gardameer

Elk jaar trekt er een deel van de Nederlandse vakantiegangers naar Italië, om vakantie te gaan vieren bij het Gardameer. Het is een van de populairste vakantiebestemmingen van ons, Nederlanders. Dat is ook niet zo gek, want de ligging is prachtig en er is genoeg te doen rondom het meer. Met al die campings in de buurt, is het een ideale bestemming om met kinderen heen te gaan. Hieronder geven wij tips bij het inpakken van je bagage. En helpen wij jullie om de juiste camping te kiezen voor het hele gezin. Boek nu jullie familievakantie naar het Gardameer!

Dit mag niet missen in je bagage

Het Gardameer is een ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Maar, er zijn wat zaken die je van te voren wil weten, voordat je een vakantie boekt naar deze prachtige plek. Het is belangrijk om te weten dat er kiezelstranden zijn, dit betekent dat het best gevaarlijk kan zijn met kleine kinderen. Vooral als je daar niet op voorbereid bent. Schaf daarom voor elk gezinslid waterschoenen aan, zodat niemand zijn voeten open kan halen en jullie ongestoord kunnen zwemmen! Een stoeltje om op te zitten is misschien ook net iets comfortabeler dan op een handdoek tussen de kiezelstenen liggen. Gardameer strand

Een opblaasbootje mag eigenlijk ook niet missen op jullie paklijst. Het is namelijk heerlijk om over het meer te varen. Je hebt een prachtig uitzicht én op het water verkleur je vaak sneller dan op je handdoekje op het strand. 

Brengen jullie eigen tenten mee om in te slapen? Dan is het belangrijk om goed te controleren of deze wel helemaal waterdicht zijn. De buitentent moet heel de binnentent kunnen bedekken, want anders kan het naar binnen regenen. Ondanks het heerlijke Italiaanse klimaat, kan het weer nog wel eens omslaan. Het ene moment is er geen wolkje aan de lucht, het andere moment komt het met bakken uit de lucht. Of te wel een waterdichte tent is een must als je wil kamperen aan het Gardameer! 

Hoe kies je de juiste camping?

De vakantie moet geboekt worden en jullie hebben ondertussen besloten dat het Gardameer de vakantiebestemming van komende zomer wordt. Dan is het natuurlijk belangrijk om de juiste camping Gardameer te vinden voor jullie gezin. 

Accommodatie

Er zijn verschillende soorten accommodaties waarin je kunt verblijven bij het Gardameer. Verblijf bijvoorbeeld in een lodge- of safaritent. Meer luxe gewend? Dan zijn er ook appartementen, chalets, bungalows of stacaravans. De eerste stap is dan ook om de accommodatie te kiezen die het beste bij jullie gezin past. Dan heb je al meteen een gerichte zoekopdracht, waardoor de keuze snel gemaakt kan worden.

Faciliteiten

Natuurlijk is het ook belangrijk welke faciliteiten er aanwezig zijn op een camping. Animatie is wellicht een pré, met kleine kinderen. Maar ook het aantal zwembaden, verschillende winkels en sportfaciliteiten kunnen jullie keuze beïnvloeden. Camping Bella Italia is een goede keuze als je jongere kinderen hebt. De camping is voorzien van twee grote zwembadcomplexen met glijbanen, verschillende restaurants, een winkelcentrum en veel sportfaciliteiten. Voor een potje voetbal, beachvolleybal of basketbal zit je hier wel goed. Maar ook windsurfen of parasailing is hier mogelijk. Vanaf de camping loop je zo naar het Gardameer en voor de jongeren rijdt er elke dag een discobus naar de dichtstbijzijnde discotheek. Of te wel Bella Italia is een camping voor het hele gezin. Er zijn natuurlijk nog heel veel andere campings die geschikt zijn als gezinsvakantie. Ga nu opzoek en geniet van de vakantievoorpret.

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht