Blog

Spotgoedkoop door Europa met de FlixBus

  • admin
  • 19 februari 2018
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
flixbus natuur

Onbekend is onbemind. Als we aan reizen denken, wordt de bus als vervoersmiddel wel al eens vergeten. Puur afgaande op het prijskaartje is dat nochtans compleet onterecht. Daarenboven zijn bussen ook qua comfort sterk verbeterd de laatste jaren. Reken daarbij dat we vanuit de Lage Landen rechtstreeks toegang hebben tot het volledige Europese wegennetwerk. Waarom zou je niet met de bus reizen?

Busreizen zijn flexibel

In tegenstelling tot schepen, vliegtuigen en in mindere mate treinen, hoeft een reisbus niet altijd vol te zitten voor de reis kan ingezet worden. Dat maakt dat bussen frequenter rijden. Komt goed uit voor jouw vakantie: je hangt niet vast aan de strakke schema’s van vliegtuigen. Bovendien kan je vaak kiezen voor nachtbussen, waarmee je ook nog eens de kosten van een slaapplaats uitspaart. Bij FlixBus, dat busreizen naar meer dan 1.400 Europese bestemmingen organiseert, kan je jouw reis via de app wijzigen tot 15 minuten voor het vertrek.

Busreizen zijn comfortabel

Het lijkt misschien niet zo, maar bussen zijn simpelweg comfortabeler dan vliegtuigen van lagekostenmaatschappijen. Meestal heb je meer ruimte voor je benen in een reisbus. Daarnaast kan je in een bus ook makkelijker even rechtstaan om de benen te strekken. De uitstekende wegen maken dat je over het wegdek glijdt: voor je het weet, ben je dus aan het dutten. Blijf je liever actief tijdens jouw busreis? Met stopcontacten en gratis wifi heb je een bureau op wielen tot jouw beschikking. Een vliegtuig stopt ook niet even onderweg voor een toiletpauze of om een lekkere snack te kopen in een wegrestaurant…

Busreizen besparen je tijd

Toegegeven, dit klinkt tegenstrijdig. Natuurlijk is een bus een tikkeltje trager dan een trein en je haalt al helemaal niet dezelfde snelheid als het vliegtuig. Maar omdat reisbussen de spitsuren bewust vermijden, ga je al zeker het gros van de files uit de weg op jouw reis. Je moet je ook niet 2 uur op voorhand aanmelden aan een check-in balie. De reis zelf duurt misschien wat langer, maar dat wordt dan weer gecompenseerd door het voornoemde comfort.

Je spaart het milieu

Reis je in groep? Dan kan het een heel gedoe zijn om de zitplaatsen van de auto’s te verdelen. Waarom zou je je verspreiden over verschillende auto’s terwijl je even goed met z’n allen gezellig in de bus kan zitten? Beter 1 bus dan 4 auto’s op de baan: minder belastend voor verkeer én milieu. Bovendien kan je in de bus makkelijk je fiets meenemen.

Busreizen zijn gezellig

Misschien is dit wel het allerbelangrijkste. Naast de bestemming is ook het onderweg zijn een deel van je vakantie. Dat onderweg zijn is supergezellig in de bus. Geen chauffeur betekent ook dat niemand absoluut moet wakker blijven of de grote verantwoordelijkheid draagt voor de veiligheid van de medereizigers. Jouw zorgeloze vakantie is ingezet vanaf het moment dat je op de bus stapt!

flixbus 5 euro goedkoop reizen

 

Categorieën

Deel dit bericht