Blog

Goedkoop op vakantie doe je zo!

  • 07 april 2019
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
goedkoop vakantie

Het is zover: je mag ein-de-lijk op vakantie! Of je nu van plan bent je hele vakantie door te brengen op het strand met een goed boek en een cocktail in je hand, of toch liever het avontuur opzoekt en zo kennis maakt met de plaatselijke cultuur, vakantie is vakantie! Ongeacht de vakantie soort waar jouw voorkeur naar uitgaat, is één ding in ieder geval zeker: vakanties vallen vaak duurder uit dan gepland! In deze blog willen we je daarom laten zien dat een vakantie helemaal geen duizenden euro’s hoeft te kosten! Er zijn namelijk tal van bestemmingen en activiteiten die binnen een klein budget passen, maar er toch voor zorgen dat je een geweldige vakantie zult hebben. Om je op weg te helpen hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet, die absoluut zullen bijdragen aan een top vakantie!

Vakantie in eigen land

Het liefst gaan we natuurlijk allemaal op vakantie naar betoverende bestemmingen in verre landen, maar vakantie vieren dicht bij huis is leuker dan je denkt. Daarnaast is vakantie in eigen land ook een stuk vriendelijker voor je budget! Eén van de pareltjes dicht bij huis, is Texel. Dit eiland staat bekend om zijn prachtige stranden en uitgestrekte natuurgebieden, maar daarnaast is hier veel meer te beleven. Texel is namelijk het perfecte eiland voor cultuurliefhebbers, en is ook op culinair gebied en top bestemming. Huur bijvoorbeeld een elektrische stadsfiets en ga dit prachtige eiland verkennen. Wat dacht je van een stevige tocht door de duinen langs de verschillende bezienswaardigheden? Vergeet niet te stoppen bij de Texelse bierbrouwerij voor een speciaalbiertje of een bezoekje te brengen aan het Kaap Skil museum!

Backpacken in Sri Lanka

Gaat je voorkeur toch uit naar een meer exotische bestemming? Met een beetje goed zoeken en vergelijken, kan dit vaak ook al voor een schappelijke prijs. Vooral is je niet gebonden bent aan schoolvakanties en andere hoogseizoenen kun je met een beetje speurwerk een goedkoop ticket vinden! Om de kosten binnen de perken te houden kun je beter je verblijf zelf regelen. Boek bijvoorbeeld overnachtingen in hostels of discount hotels om zo de kosten te drukken. Het voordeel hiervan is dat je dankzij het hoppen van de ene naar de andere verblijfplaats ook veel meer van je vakantiebestemming mee krijgt! Een bestemming die hier erg voor geschikt is en steeds meer in populariteit groeit is Sri Lanka. Dit land stroomt over van de bezienswaardigheden, cultuur en adembenemende natuur. Of je nu liever de prachtige stranden bezoekt of op safari wilt, Sri Lanka biedt het je!

Roadtrip door Europa

Vier je toch liever vakantie dichter bij huis, maar ook weer niet zó dichtbij dat het een vakantie in eigen land wordt? Dan is een roadtrip door Europa misschien wel iets voor jou! Wat veel mensen vergeten is dat ‘ons eigen’ Europa een van de meest fascinerende werelddelen op aarde is. Een roadtrip door Europa brengt je namelijk langs een enorme diversiteit aan cultuur en bezienswaardigheden die je alleen in Europa aan zult treffen. Gooi dus je tentje achterin en ga betaalbaar op avontuur door Europa. Een onvergetelijke vakantie gegarandeerd!

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht