Blog

Wat staat er op jouw vakantie checklist?

  • admin
  • 05 april 2018
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
bagage handbagage meenemen op reis

Wat meenemen op reis, maar vooral ook hoeveel? Het vergt soms wel dagen voorbereiding. Gelukkig vind je tegenwoordig heel wat vakantie checklists en tips online. Zo kan je toch met een iets geruster gemoed op vakantie vertrekken.

Ik ga op reis en neem mee…

Ondergoed, de juiste kledij, teenslippers, zonnebril, zonnecrème, een vakantieboek dat je waarschijnlijk niet uit zal lezen, je reispas natuurlijk,… En nog véél meer! Waar steek je dat allemaal in? Met andere woorden, wat voor type reiziger ben jij? Prop je alles in een backpack, verkies je een compacte reistas op wieltjes (of twee?) of liever enkele gigantische valiezen voor het hele reisgezelschap? Reiskoffers heb je tegenwoordig in alle soorten, maten en gewichten. Maak van jouw reis een succes door ook de juiste valiezen te kiezen.

Afmetingen bagage

Voor een autovakantie is dit van minder belang, maar met het vliegtuig des te meer: hoe groot mag je bagage zijn en hoeveel is het maximum toegelaten gewicht van je valiezen? Ook als je bijvoorbeeld met de Eurostar reist, zijn er bepaalde regels van toepassing op jouw bagage. Dit zijn cruciale vragen die veel reizigers zich vaak (te) laat stellen. Een valies die bulkt van de spullen en tonnen weegt is vaak een hele last om mee te sleuren en slecht voor je rug. Daarenboven betaal je er vaak extra voor bij het inchecken. Die ellende bespaar je jezelf door op tijd de juiste koffer te kiezen voor je reis.

Koffers pakken doe je zo…

Minder volume, minder zorgen

Het toegestane volume van je bagage is afhankelijk van de reisorganisatie en/of vliegtuigmaatschappij waarmee je reist. Corendon, Vueling, Transavia, KLM, Ryanair, Easyjet: de exacte regelgeving omtrent bagage in de cabine en ingecheckte bagage verschilt vaak. Daarnaast verschilt het bagagebeleid ook van locatie. Vertrek je eens niet van Zaventem of een andere Belgische luchthaven? Dan check je best welke en hoeveel bagage toegelaten is in de voor jou niet vertrouwde luchthaven.

Handbagage, handig toch?

Het gebruik van de juiste reistas kan jouw vlucht of treinrit stukken aangenamer maken. Ook hier weer zijn de belangrijke factoren: heeft jouw handbagage de juiste afmetingen en het juiste gewicht? Dat is niet enkel belangrijk volgens de regels van de vliegtuigmaatschappij, vlieghaven, reisinfo, maar ook voor jezelf. Kies voor praktische handbagage afgestemd op jouw reis. Een grote luchthaven? Dan kies je best een reistas op wieltjes. Een lange vlucht? Opteer dan voor een boardbag met verschillende compartimenten waar je makkelijk kan uithalen wat jij nodig hebt onderweg.

Reis licht

Jouw vakantie begint op het moment dat je de deur van jouw thuis achter je dicht trekt. Vanaf dat moment wil je toch helemaal ontspannen zijn? Dat doe je dus enkel met de juiste bagage… Licht reizen is een kunst. Jij kan die kunst perfect beheersen met behulp van bagage op maat van jou en de vakantie die je plant!

Vergeet je ook zeker niet te verzekeren. Een goede reisverzekering is immers van groot belang. En wat te denken van je autoverzekering?
Zo kun je onbezorgd genieten!

Vind hier de perfecte reiskoffer

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht