Blog

Zo reis je voordelig naar de mooiste plekken in Thailand

  • 17 december 2019
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Voordelig naar Thailand reizen

Thailand is al jaren in opkomst en dat is ook niet zo gek. Het is een prachtig land, waar je makkelijk een paar weken kunt rondtrekken. Er valt genoeg te beleven en te zien, zoals de ritjes met de Tuk Tuks en de verschillende eilanden met hun mooie witte stranden. Omdat het land zo in trek is, wordt de reis en het verblijf ook steeds duurder. Maar, ook in Thailand zijn voordelige plekjes te bewonderen. Zet Thailand maar snel op jouw bucketlist, want deze bestemming wil jij verder ontdekken! Wij hebben de mooiste plekjes en tips voor jou op een rijtje gezet, die je kunt gebruiken als je met een budget reist! 

Tips

Bespaar op je vluchten naar Thailand

Hoe verder je reist, hoe duurder een vliegticket meestal wordt. Maar, ook naar Thailand kun je voor € 300 retour vliegen, het kost je alleen wat tijd om goedkope vluchten te zoeken. De tips die wij je kunnen meegeven, is dat je flexibel moet zijn over de reisperiode en niet in het hoogseizoen moet gaan. In Thailand is het hoogseizoen vanaf november t/m februari. Het is goed om deze periode te vermijden, mits je goedkoop naar Thailand wil reizen. Niet alleen de reis zal dan duur zijn, maar ook de accommodatie en excursies daar. De prijs kan ook lager uitvallen als je de heen- en terugvlucht met twee verschillende luchtvaartmaatschappijen boekt. Houd de tickets ook goed in de gaten, heel vroeg boeken óf juist last-minute kan een groot verschil maken in de prijs. 

Vlieg voordelig naar Thailand

 

 

 

 


Boek jouw accommodatie voordelig

Als je Thailand met een budget wil bezoeken, dan moet je de luxe achterwege laten, heel vroeg boeken of goed zijn in onderhandelen. Als je langer op één plek blijft, kun je vaak onderhandelen in de prijs. En voor hotels geldt hetzelfde als voor een vlucht, je kunt ze goedkoop vinden, zolang je de tijd hebt om goed te zoeken op het internet. De allergoedkoopste optie blijft toch altijd in een hostel slapen, wat ook de ideale plek is als je alleen reist. In een hostel kom je vaak andere backpackers tegen, waarmee je samen ook eens rond kunt trekken! 

Reis goedkoop binnen Thailand

De vliegtickets binnen Thailand, zijn niet zo duur. Van de ene naar de andere plek reis je al voor een paar tientjes, maar het goedkoopste vervoer is natuurlijk een bus- of treinreis. Je hebt ook de mogelijkheid om een combiticket voor bus en boot aan te schaffen. 

De mooiste bestemmingen

Op rondreis naar Thailand wordt ook duurder als je naar alle bekende bestemmingen gaat. Deze plekjes zijn nu gericht op toeristen en daar betaal je voor. Daarom nemen we je mee naar een paar onbekende plekjes die je zeker niet mag missen.

Lampang

Deze stad heeft dezelfde charmante trekjes als Chiang Mai, maar is lang niet zo populair. Je bezoekt hier mooie tempels en aan de rivier vind je heel veel gezellige barretjes en restaurantjes. Deze plek is niet toeristisch, maar juist wél heel gezellig. Je kunt het Olifant Conservering Centrum bezoeken, waar olifanten onder andere worden opgelapt. Maak een ritje op een van deze beesten of wees getuige als ze in bad gaan. Je kunt in Lampang ongeveer hetzelfde beleven en zien, voor een veel goedkopere prijs dan Chiang Mai.

Loei

Deze provincie in het noordoosten van Thailand ligt tegen de Mekong-rivier aan. De leukste stad die je hier moet bezoeken is, Chiang Khan. Je bezoekt hier oude houten gevels, die tegenwoordig worden omgebouwd tot koffie barretjes en restaurantjes. 

Offer ritueel

Als je toch in de stad bent, doe dan eens mee aan het offerritueel. Je maakt dan een eigen offerbootje van palmbladeren en bijenwas. Deze versier je met oranje bloemen, een kaars en een wierookstokje. Als je offer klaar is, laat je het bootje wegdrijven op de Mekong rivier. De bevolking doet dit ritueel wanneer ze aanvoelen dat dingen niet goed gaan. Als je bootje zinkt of je kijkt ‘m na, dan brengt het ongeluk.

Ochtendritueel voor de monniken

Een ander ritueel wat dagelijks wordt uitgevoerd in heel Thailand is dat monniken voor zonsopgang hun aalmoes voor die dag ophalen. Ze zijn afhankelijk van wat ze krijgen en dat is alles wat ze zullen eten & drinken op die dag. In Chiang Khan ben je een van de weinige toeristen die dit kan aanschouwen. Zorg dat je voor dit ritueel helemaal bedekt bent met een lange broek en een t-shirt met lange mouwen. 

Fietsen in Chiang Khan

Met de warmte, is er op uit trekken op de fiets, sowieso heerlijk. Daarnaast is het uitzicht ook nog eens adembenemend. Voor ongeveer € 4,50 kun je 3 uur lang een fiets huren om alle leuke plekjes van de stad te bezoeken. Onderweg kom je mooie tempels, huizen en prachtige rijstvelden tegen. Het is wel een opgave om een fiets te zoeken, die hoger is dan de gemiddelde lengte van een Thai, maar wie goed zoekt, kan ze vinden. 

Bezoek de Black Thai

Lang geleden is een stam uit China naar Thailand verhuisd, wie ook wel de ‘Black Thai’ worden genoemd. Het volk heet zo, omdat de vrouwen altijd zwarte blouses dragen. Het is nog leuker om deze bevolking te bezoeken aan het eind van de dag. Dan zijn de kinderen uit school en heb je de mogelijkheid om met hen te spelen.

Mekong rivier

De Mekong rivier is op z’n allermooist als de zon onder gaat. Je kunt makkelijk een rondvaart op deze rivier boeken. Je ziet dan vissers en kunt genieten van het prachtige uitzicht met zonsondergang. Ga in ieder geval ook bij de rivier kijken als het wel nog licht is buiten. Het is namelijk ook heerlijk om bij een restaurantje aan de rivier een koffie te drinken of te lunchen.

Zonsondergang over de Mekong rivier

 

 

 

 

 

Trat

Deze provincie staat bekend om zijn prachtige eilanden. Hoewel Koh Chang één van de bekendste eilanden is, is het niet het mooiste plekje van Thailand. Als je écht mooie witte zandstranden wil bezoeken met blauw kristalwater, dan moet je naar Koh Mak of Koh Kood. 

Koh Kood

De stranden van Koh Kood zijn de mooiste stranden van heel Thailand. Het voordeel is dat dit eiland helemaal niet toeristisch is, waardoor de prijzen ook relatief lager zullen liggen. Met een scooter kun je de verschillende mooie stranden makkelijk bereiken. Maak je scootertocht compleet met een bezoek aan de watervallen. Deze zijn het mooist tussen mei en november, omdat er dan het meeste water naar beneden komt vallen.

Koh Mak

De stranden zijn wat minder adembenemend dan die van Koh Kood, maar zijn zeker een bezoekje waard. Ook hier is het weer handig om een scooter te huren om eropuit te trekken. Een ultieme Thailand ervaring is natuurlijk om hier te gaan duiken en snorkelen. Tijdens de zonsondergang is er vaak happy hour op het eiland. Je kunt daarom goedkoop van een drankje genieten terwijl je jouw ogen uitkijkt naar de fantastische zonsondergang.

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht