Blog

Wat doen tijdens een stedentrip in Sevilla?

  • Desmond
  • 17 september 2019
  • 0 reactie(s)
  • Geplaatst in:
Sevilla stedentrip

Heb je de behoefte om een unieke stad te gaan bezoeken, waar niet iedereen al eens is geweest? Dan is Sevilla absoluut een uitstekende optie! Deze Spaanse stad biedt zoveel mogelijkheden en kenmerkt zich door zijn onovertroffen architectuur. Daarnaast is er altijd zon is de stad zelfs in september of oktober nog steeds zonovergoten. En mogen we de heerlijke tapas uiteraard niet vergeten, die hier op bijna elke hoek van de straat te verkrijgen zijn!

Sevilla is echter nog niet zo bekend bij de mensen, zoals grote Spaanse steden als Barcelona, Madrid en Valencia dat een stuk meer zijn. Hierdoor kan het voor veel toeristen nog weleens lastig zijn om er achter te komen wat nu de echte highlights zijn van deze bruisende stad. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we alvast een top 3 voor je samengesteld van plekken die je zeker niet mag missen!

Real Alcázar

Real AlcázarHet koninklijk paleis van Sevilla wordt bestempeld als de absolute highlight van de stad. Je vindt het oudste koninklijke paleis van Europa in het centrum van de stad. De architectuur van deze adembenemende paleiscomplex is gebouwd in de kenmerkende kunststijl van Mudéjar. Hierbij zijn zowel christelijke als moslim kunstvormen met elkaar verweven.

Je wandelt eenvoudig uren door de uitgestrekte wonderlijke tuinen en patio’s, die zijn gebouwd in stijlen zoals van Moors tot Renaissance. Je proeft werkelijk de geschiedenis, die helemaal terug gaat naar de 10e eeuw, toen de bouw werd gestart in het jaar 913.

Een leuk feitje is dat hitserie Game of Thrones (2011-2019) hier is opgenomen. Maar bijvoorbeeld ook Hollywood-films zoals Kingdom of Heaven (2005).
Het is wel aanbevolen om van tevoren tickets te boeken. Het wordt gezien als het meest bezochte monument van Sevilla en daarom is het er eigenlijk altijd erg druk.

Kathedraal van Sevilla

Kathedraal van SevillaDeze fameuze kathedraal staat in het Spaans ook wel bekend als de Catedral de Santa María de la Sede. Dit kunstwerk is tevens immens groot te noemen door zijn lengte van maar liefst 127 meter.

De kathedraal is sinds de bouw in 1506 eigenlijk onafgebroken in renovatie en er worden telkens werkzaamheden uitgevoerd. Het maakt tevens onderdeel uit van de Werelderfgoedlijst Op dit moment is de Kathedraal van Sevilla de grootste ter wereld. Het kenmerkt zich voornamelijk doordat het maar liefst 80 verschillende kapellen herbergt die allen zijn voorzien van goud, erg veel goud!

De klokkentoren van de kathedraal -de Giralda-toren- kent een hoogte van 104 meter. Daarmee is het één van de hoogste en tevens mooiste punten van de gehele stad. Zo ben je altijd verzekerd van een prachtig uitzicht!

Plaza de España

Plaza de EspañaDit fabuleuze monument vind je terug in he prachtige Maria Luisa Park. Het geheel heeft de vorm van een halve cirkel en kent een doorsnede van 200 meter. Het park is een absolute oase van groen en is versierd vol met kleurrijke mozaïeken. De ideale mogelijkheid om de absolute drukte in het stadscentrum te ontlopen en eventjes heerlijk tot rust te komen.

Het magisch plein wordt daarnaast omringd door kleine pittoreske grachtjes, met schattige bruggetjes en kleine bootjes die rondvaren. Ga voor een romantische wandeling of kies voor een tour met een magisch uitziende paardenkoets. Alles is daarbij gebouwd in een oogverblindende Renaissance stijl, aangevuld met Andulusische architectuur.

Het geheel geeft door zijn schoonheid soms een wat surrealistisch beeld, maar is daarentegen absoluut het ideale decor voor het maken van een kleurrijke fotoserie. En als je geluk hebt, zie je wellicht ook nog Flamenco danseressen bij de fontein, die de dans van de zuidelijke provincies van Spanje beoefenen.

Leuk feitje: Plaza de España heeft in het verleden als filmlocatie gediend voor films zoals The Dictator (2012) en Star Wars episode II (2002).

Uw reactie

Categorieën

Deel dit bericht